بخش های موزه

در سال 1291 شمسی به هزینه جعفر قلی خان بختیاری (سردار اسعد سوم)، در ضلع شمال غربی میدان توپخانه در کوچه باغ ایلخانی که بعد ها خیابان علاء الدوله نام گرفت یکی از زیباترین خانه های مسکونی ساخته شد. کوچه باغ ایلخانی با کف سنگ فرش و کناره های درخت کاری شده محل سکونت بسیاری از درباریان قاجار و سفرای خارجی بود.

بعد از تغییراتی که در اجرای طرح توسعه شهری مبتنی بر استقرار نظام مدنی که بین سالهای 1299 تا 1320 شکل گرفت خیابان علاء الدوله به خیابان فردوسی نام گذاری شد. این بنا بسیار زیبا و دل انگیز و نموداری از ذوق و هنر معماری اواخر دوره قاجاریه است و در سالهای اخیر توسط سازمان میراث فرهنگی کشور مرمت گردیده و به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است.

طی ساخت و سازهای که در سال 1307 در خیابان فردوسی انجام گرفت، بنای صندوق پس انداز ملی و دیگر بناهای ادارات مرکزی بانک ملی ساخته شد. بنای مذکور که در داخل مجموعه مذکور وافع شده بود توسط بانک ملی ایران خریداری و مورد استفاده های گوناگون قرار گرفت. از آن جمله است: دایره فلاحت و کشاورزی- باشگاه ورزشی، محل پذیرایی از میهمانان ، کتابخانه و ... تا اینکه بانک ملی بر آن شد با به نمایش گذاشتن پیشکش ها و هدایای نفیسی که به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک ملی ایران در بیستم شهریور ماه 1357 از بانک های سراسر جهان به بانک ملی ایران فرستاده شده است، این بنا را به نام 'موزه بانک ملی ایران' جاودانه سازد.

در سالهای اخیر با توجه به جایگاه ویژه ساختمان صندوق پس انداز بانک ملی ایران در بین آثار ثبت شده میراث فرهنگی و با دیدگاه عمومی کردن بازدید از اشیاء موزه بانک ملی ایران، مدیران بانک برآن شدند تا این ساختمان را که خود یک اثر ملی است به موزه تبدیل کرده و اشیاء گرانقیمت و گنجینه های ارزشمند بانک را در آن برای عموم قابل بازدید کنند.

اما مسیر بسیار سخت بود و همتی بلند را می طلبید.

سرانجام با حمایتهای بی دریغ هیأت مدیره بانک ملی ایران در سال 1395 و عزم راسخ مدیرعامل وقت دکتر محمد رضا حسین زاده و تلاشهای شبانه روزی و جهادگونه کارکنان بخش های مختلف بانک اعم از پشتیبانی - ساختمان - حفاظت و حراست و روابط عمومی بانک ملی ایران به عنوان متولی اصلی موزه بانک، این مهم در تابستان 1396 به مرحله عملیاتی رسید تا از این پس برگی دیگر باشد از افتخارات ملی کشورمان و عظمت و پشتوانه بانک برآمده از دل مردم را به منصه ظهور رساند.

میدان امام خمینی (ره) خیابان فردوسی جنوبی روبه روی سفارت آلمان موزه بانک ملی ایران

021-60994073 021-60994037