بانک ملّی حامی میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور
صنایع دستی عمری به قدمت عمر بشر دارد و حاصل روح ملتها و دستاورد هنرهای آموخته از نسلی به نسل دیگر است. از این رو صنایع دستی به عنوان سفیران فرهنگی یک کشور، موجب تبادل خصوصیات فرهنگی و ویژگیهای قومی از طریق یک اثر میشود و نوعی ارتباط فرهنگی در میان جوامع پدید میآورد. بانک ملی ایران با هدف ایجاد استقلال اقتصادی در کشور و جلوگیری از سلطه بیگانگان بر منابع ملی بنیان نهاده شده و اقداماتی که در طول فعالیتهای این نهاد مهم و اقتصادی صورت گرفته، بخشی از تاریخ فرهنگی و اجتماعی کشور ایران را تشکیل میدهد.
بانک ملی ایران علاوه بر فعالیتهای اقتصادی همواره بر اهمیت معرفی پیشینه و ارزشهای طبیعی، هنری و تاریخی ایران که تقویت کننده بنیانهای فرهنگی و اجتماعی هستند واقف بوده است. معماری شعب و ساختمانهای بانک ملی ایران در اقصی نقاط کشور، خریداری و جمعآوری صنایع دستی، چاپ کتاب «سیری در صنایع دستی ایران» و ایجاد موزه بانک ملی ایران در تهران، تبریز و اصفهان بخشی از فعالیتهای بانک ملّی در جهت حمایت از میراث فرهنگی و صنایع دستی ایران میباشد.
فرهنگ ایران زمین را میتوان همچون درخت کهنسالی تصور نمود که پس از هزارههای پیوسته تداوم یافته است. یکی از مهمترین اهداف موزه بانک ملی ایران نمایش این پیوستگی و یکپارچگی ملی و ارائه بخشی از تاریخ، فرهنگ و صنایع دستی ایران از طریق جمعآوری، نگهداری و نمایش آثار به جای مانده و برگزاری نمایشگاههای ادواری می باشد. پس از جنگ جهانی دوم، صنایع دستی با محتوای هنری و فرهنگی مورد توجه کشورهای پیشرفته قرار گرفت و شورای جهانی صنایع دستی تاسیس گردید. ایران نیز در سال ۱۳۴۷ خورشیدی برابر با ۱۹۶۸ میلادی به عضویت این شورا درآمد. در سال 2010 پیشنهاد روز جهانی صنایع دستی توسط ایران به شورای جهانی صنایع دستی اعلام گردید و روز 10 ژوئن برابر با 20 خرداد ماه که مصادف با تاریخ تاسیس شورای جهانی صنایع دستی میباشد به این روز اختصاص یافت.
موزه بانک ملی ایران این روز فرخنده را به هنرمندان، کارآفرینان و دوستداران فرهنگ و هنر تبریک و تهنیت عرض مینماید.